Strašidelná literární čajovna

altV pátek 22. února proběhla naše druhá literární čajovna, tentokrát to byla čajovna strašidelná, plná pověstí a pohádek. Na jejim začátku jsme opět ochutnali dobré kvalitní čaje, které nám uvařila Zuzka Hájková a Honzík Szlaur. Výběr čajů byl rozmanitý od černého se zázvorovým sirupem, zeleného s tajemným názvem Matcha iri Kukicha po slazený marocký čaj s mátou. S šálkem dobrého čaje pak bylo příjemné poslouchat poutavé vyprávění paní Mgr. Nečasové, ředitelky Muzea Blanska. Ta nám pověděla staré, mnohdy strašidelné příběhy našich prababiček a pradědů. Pověsti a pohádky našeho regionu nás pobavily a umožnily nám nahlédnout do duše a do mentality našich předků.

Paní Nečasová měla plno materiálu, který by bylo zajímavé ještě vyslechnout, čas nám na to ale bohužel nestačil. Dle ohlasů účastníků by pokračování besedy uvítali, proto za čas opět paní Nečasovou do knihovny pozveme a rádi si vyslechneme další zajímavé příběhy.

V pátečním podvečeru byla také slavnostně odhalena soška z lipového dřeva, kterou vytvořil a knihovně věnoval pan Ing. Miroslav Nedoma. Soška představuje Sókrata - athénského filosofa, který byl považován za jednu z nejvýznamnějších postav evropské filosofie. Soška je krásná a stane se trvalou ozdobou knihovny. Za její vytvoření patří panu Nedomovi velký dík, moc si jeho daru vážíme. Soška Sókrata bude třetím patronem a ochráncem naší knihovny. Přijďte se podívat, jak mu to v knihovně sluší.