Soutěž o poklad Roberta Sedláka

altV krásném letním odpoledni, v sobotu 23. června, ožila Novodvorská alej halasem a smíchem dětí. Sešly se zde nejen ty od nás, ale přijely k nám spolu s knihovnicí paní Sadeckou i malí čtenáři z Knihovny Němčice. Jejich cílem bylo zasoutěžit si a změřit znalosti o přírodě a jeskyních Moravského krasu. Lesem pro ně vedla trasa šipkované, kde bylo schováno 20 soutěžních otázek a v závěru trasy pak i sladký poklad. Trasu si prošly společně s rodiči i malé děti, které pak hádaly pohádkové otázky. Po šipkované jsme se z lesa přesunuli na alej, kde proběhlo předání cen a opékání párků. Na děti pak čekala ještě jedna soutěž, a to kvíz, který pro ně připravil pan Židů. Ten ho zaměřil na znalosti o Novodvorské aleji. Nejlepšímu soutěžícímu pak věnoval hrneček s obrázkem aleje.

Pak už děti měly volnou zábavu a bohatě při ní ke hrám využily ceny, které dostaly – létající talíře a bumerangy. Dospělí účastníci pak měli prostor posedět a popovídat si. Počasí nám přálo, a tak se nám z naší krásné aleje ani nechtělo domů. Soutěž proběhla v rámci projektu „Čteme, malujeme, cestujeme, poznáváme – nejen to“, za podpory Ministerstva kultury ČR.

KDO BYL V SOUTĚŽI NEJLEPŠÍ ?

Z pohádky do pohádky:

Terezka Jaitnerová z Vavřince, Jiří Kašpárek ze Suchdola, Kryštof Jarůšek z Veselice a Verunka Přibylová z Vavřince

 O poklad Roberta Sedláka:

  1. místo – Jan Syka z Němčic (18 bodů)
  2. místo – Vít Skoták z Němčic (17 bodů)
  3. místo – Eliška Strouhalová a Pavlína Filoušová z Němčic (16 bodů)
  4. místo – Jiří Stehlík, Jiří Plíhal, Tomáš Fabiánek z Veselice (15 bodů)
  5. místo – Terezka Kašpárková ze Suchdola, Verunka Nečasová a Terezka Machová z Vavřince, Simonka Němcová a Maruška Stehlíková z Veselice (14 bodů)

 Kvíz o Novodvorské aleji:

  1. místo – Adam Přibyl z Vavřince (18 bodů)
  2. místo – Jiří Plíhal a Štěpán Jarůšek z Veselice a Mirek Přibyl z Vavřince (17 bodů)
  3. místo – Jirka Stehlík a Tomáš Fabiánek z Veselice a Denis Ošlejšek ze Suchdola (16 bodů)